‘Hé, wat is dat?’ Saulos wijst naar een gebogen stuk ijzer dat uit de aarde omhoogsteekt. ‘Het lijkt wel een soort handvat.’ Verbaasd kruipt Davy dichterbij. De nieuwsgierigheid van de jongens is gewekt. Hier willen ze meer van weten. Haastig vegen ze met hun handen de aarde opzij. ‘Het is een grote kist’, zegt Davy. De jongens zijn niet meer te houden. Ze pakken het deksel allebei aan een kant vast en trekken het omhoog. Ze buigen zich voorover. Zit er iets in de kist? Even blijven ze muisstil zitten. Davy’s ogen worden groot van schrik. ‘Da...dat zzzijn...’, stottert Saulos, ‘dat zzzijn...’ Maar voor hij zijn zin kan afmaken, voelt hij een ruwe hand in zijn nek. Ben jij benieuwd hoe dit afloopt? Ga mee op reis naar Zambia en lees de grappige, spannende en gevaarlijke avonturen die Saulos, Loveness en Davy beleven. 

In het boek zitten dingen verwerkt die Irene heeft meegemaakt tijdens het wonen en werken in Zambia. U kunt dit boek bestellen bij tfcvoorzambia@gmail.com voor €8,50 (verzendkosten €4,-).


In Nederland zijn er veel soorten kleine vogeltjes. Misschien ook wel bij jullie in de tuin. In de zomer zitten ze op de rand van een bakje water en in de winter komen ze op de vetbollen af. Sommige mensen hebben een volière, waarin allerlei vogeltjes prachtig zingen. Maar die kleine, mooie vogeltjes opeten? Daar heb je misschien nooit over gedacht?                      In Nederland eten de mensen geen vogeltjes. In Zambia, een land in Afrika, wel. Wisdom woont in Zambia. Op een dag gaat hij vogeltjes uit de bomen schieten. Die vogeltjes verkoopt hij aan de mensen uit zijn dorp. De mensen koken ze in water en eten ze op. Wisdom verdient veel geld met de verkoop van de vogeltjes. Wat hij met dit geld gaat doen, kun je lezen in een van de verhalen in dit boek. Uit de verhalen kun je leren hoe de kinderen in Zambia leven.

U kunt dit boek bestellen bij tfcvoorzambia@gmail.com voor €5,- (verzendkosten €4,-).


In Nederland gaan kinderen naar school, jij ook. Je vindt dat heel gewoon. Toch is dat niet overal zo gewoon. In Zambia bijvoorbeeld, een land in Afrika, gaan niet alle kinderen naar school. Er is niet genoeg geld om de school te betalen, of de kinderen moeten thuis helpen. Meisjes moeten dan de was doen en jongens moeten op de koeien passen. Over de belevenissen van één van die jongens gaat het eerste verhaal in dit boekje. Ook staan er verhalen in van andere kinderen uit Zambia. Uit de verhalen kun je leren hoe de kinderen in Zambia leven.  

U kunt dit boek bestellen bij tfcvoorzambia@gmail.com voor €5,- (verzendkosten €4,-).


In dit prentenboek over Enoki kun je kennismaken met het leven in Afrika. Je komt de wilde dieren tegen, wandelt een hut binnen en gaat met Enoki mee naar school. Je kunt Afrika bijna ruiken en proeven! Ga je mee? 

U kunt dit boek bestellen bij tfcvoorzambia@gmail.com voor €7,50 (verzendkosten €4,-).